3 Mart 2010 Çarşamba

gözlem

gay partner arama sitelerinden edindiğimiz arkadaşlar ve günlük hayatta yüzlerini gördüğümüz arkadaşlar bizim çok farklı yanlarımızı tanıyorlar hiç fark ettiniz mi ? İnsan bu gibi durumlarda çift karakterli olmaya itiliyor bence. Şahsen, günlük yaşantımda gizlemek zorunda kaldığım ayrıntıları dile getirmemek için git gide daha az çaba harcıyorum. Bu da bizi biraz daha iyi bir yalancı yapmıyor mu sizce?


somut bir örnek vermek gerekirse, eğer msn konuşmalarınız kaydediliyorsa ve gay partner arama sitelerinden birkaç insanla konuşmuşsanız kullandığınız jargonu birazcık inceleyin. 'kib', (kendine iyi bak) 'aol' ( allaha emanet ol ) vb. kısaltmaları gay olmayan insanlarla konuşurken sarf ediyorsunuz. ancak cinsel yönelim değişince bu kısaltmalar 'asl', 'ap?' gibi (bence gereksiz) kısaltmalara bırakmıyor mu kendini ? bırakıyor. ( siz olmasa da karşınızdaki söylüyor bir süre sonra )

işte, gay olmak farkında olmadan bizde çeşitli farklılıklara yol açabiliyor. ekseriyet zaten ateist ya da agnostik ( bende dahilim bu çoğunluğa ) bu da sanki birazcık ' iki yüzlülüğü ' manifestomuzun ana ve birinci maddesi yapıyor. memnun olmasak da zorundayız birazcık!

2 yorum:

Adsız,  3 Mart 2010 14:27  

bence cinsellikle sınırlı değil bu kişilik bölünmeleri, tartıştığım bir konuydu bugün: işkenceci bir polisin evde gelip çocuklarını sevmesi,saçını okşaması nasıl bir tezat değil mi? Onu öyle yapansa kabulleri, polislik o şekilde yapılır, evde çocuk o şekilde sevilir.. Artık hiç birimiz tek bir kişilik halinde gezemiyoruz. Eğer gay partner arama sitesi ve günlük yaşantın diye iki alanda uyumsuzluk gözlemliyorsan şanslısın. İnsanlar (ben dahil) bazen kim olduğunu (olduğumu) bile unutuyor. (unutuyorum artık galiba)

Kaffy 3 Mart 2010 14:46  

kesinlikle haklısın. dediğin gibi bahsettiğine benzer tezatlar herkes gibi benim de başıma geliyor. eşcinsellerin ortak bir yönünden bahsetmek için bu konu üzerinde yoğunlaştım.

yorumun için teşekkür ederim.